Rånades: hade knark på sig

En man som blödde från huvudet kom till Akademiska sjukhuset under måndagskvällen.

22 juli 2019 21:16

Det var vid 19.30-tiden under måndagskvällen som polisen larmades av personal efter att en man kom skadad till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Han kommer in till entrén efter att ha blivit slagen i huvudet. Enligt ett vittne ska ha det ha hänt i samband med att han blivit rånad av flera gärningsmän i en gångtunnel vid Kungsängsleden i Uppsala, säger Ivan Åslund, RLC-befäl vid polisregion Mitt.

Har de misstänkta gärningsmännen använt sig av något tillhygge?

– Han har blivit utsatt för våld mot huvudet med något typ av tillhygge. Vi har försökt hitta något vid brottsplatsen men det är fortfarande oklart vad som använts, säger Ivan Åslund.

Mannen, som är i 20-årsåldern, ska enligt polisen ha fått hjälp att ta sig till sjukhuset av ett vittne på platsen. När han kom fram ska han ha blött från huvudet.

– Den här mannen får hjälp att ta sig dit. Vad jag förstår så ska skadorna inte vara livshotande, säger Ivan Åslund.

En förundersökning gällande rån och grov misshandel är inledd. Ingen misstänkt har gripits men polisen har fått in flera intressanta tips att jobba utifrån.

– Det har kommit fram en del uppgifter som vi ska utreda vidare. Sen får vi se om någon blir gripen under veckan, säger Ivan Åslund.

Under kvällen har flera förhör med vittnen hållits. Så snart som möjligt kommer målsägande att förhöras. Han ska ha varit talbar när polisen larmades till sjukhuset.

På tisdagsmorgonen var polisen på jakt efter fler vittnen.

– Vi söker fortfarande folk som kan ha iaktagit händelsen, säger Annika Svensson, jourhavande förundersökningsledare.

Senare på tisdagsmorgonen rapporterade polisen att narkotika anträffats i mannens kläder. Brottsmisstankar uppsod därmed även mot honom.

– Det är en mindre mängd narkotika som hiitats. Jag vet inte vad det rör sig om för typ av narkotika, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen.

Mannen har inte kunnat höras av polis ännu.

Under morgonen togs även "grov misshandel" bort från brottsrubriceringen  Brottet rubriceras nu enbart som rån.

Vet ni nu vilken typ av tillhygge som kan ha använts?

– Vi har en idé om det men det är inget jag vill gå ut med.

Daniel Wikdahl uppger att det fortfarande är svårt att fastställa den exakta brottsplatsen, eftersom vittnenas uppgifter skiljer sig åt.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johanna Färlin Pontus Keskisärkkä Niklas Weimer