Misstänkt för bilattack anhölls och släpptes

En man i 20-årsåldern anhölls sent på fredagen misstänkt för inblandning i den attack mot en bil som inträffade i Gränby tidigare under kvällen. Tidigt på lördagsmorgonen släpptes han på fri fot igen.

20 juli 2019 12:30

– Det var under en kontroll av en bil som han hittades, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Gripandet av mannen, som är i 20-årsåldern, ska ha skett runt klockan tio på fredagskvällen. Åklagare beslöt senare under kvällen att anhålla honom misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel, grovt olaga hot och skadegörelse.

Det var strax innan klockan sex på fredagseftermiddagen som ett antal personer ska ha attackerat en bil med flera passagerare på Levertinsgatan i Gränby. Åtminstone en av angriparna ska ha burit kniv och utdelat hugg mot bilen. I samband med händelsen ska en 73-årig man ha fallit ur bilen och blivit misshandlad.

Flera polispatruller beordrades till platsen, men gärningspersonerna hade då försvunnit därifrån. Den misshandlade 73-åringen fördes till sjukhus med ambulans, men ska inte ha blivit huggen med kniv.

– Hur det gick till när han ramlade ut vet jag inte. Eftersom han förts till sjukhus i kontrollsyfte är mitt intryck att läget inte ska vara så allvarligt, sa Daniel Wikdahl kort efter händelsen.

Den misstänkte mannen förhördes och spenderade natten i häktet, men släpptes alltså redan på lördagsmorgonen på fri fot.

– Anledningen är att den jourhavande åklagaren anser att misstankarna har försvagats, säger Annika Collin, pressansvarig på Åklagarmyndigheten.

Mannen är enligt Annika Collin fortsatt misstänkt, men inte till den grad att åklagaren anser det finnas skäl att fortsätta hålla honom anhållen. Varken polis eller åklagare vill i nuläget ge några uppgifter kring om fler personer misstänks för inblandning i händelsen.

LÄS MER: En person anhållen efter bilbränder i Gränby

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Felix Wedjesjö