Agnes kameraövervakar stoet som beräknas föla under denna vecka. När hon runt ett-tiden under natten mot tisdagen på rutinmässig basis skulle kontrollera att allt var lugnt möttes hon av en obehaglig syn.

– Jag hade väntat mig att se en häst som stod lugnt i boxen, men i stället ser jag hur en man tagit sig in i boxen och hur han förgriper sig på hästen, säger Agnes.

– Jag blev chockad, liksom paralyserad. Men jag ringde till pappa som bor på samma gård, så fick han kasta sig ut.

Men mannen var redan borta.

– När jag hade gråtit färdigt så ringde jag polisen och gjorde en anmälan, säger Agnes.

Nu hoppas hon att mannen åker fast.

– Det såg ut att vara en vanlig, kille, en joggare. Nu hoppas jag att alla hans kompisar och arbetskamrater ser det här och att han åker fast, säger Agnes.

Stallet ligger i Hågaby. Agnes beskriver att det förekommer mycket aktivitet i området, att gårdsplanen är väl upplyst och att lamporna har varit tända i stallet. Hon är förvånad att någon obemärkt har kunnat ta sig in i stallet.

– Det har hänt att grannar har kommit och knackat på rutan på väg hem från krogen på natten när de har märkt att någon av hästarna har rymt. Och även hemtjänstpersonal har sagt till om förrymda hästar.

Nu vill hon varna andra hästägare i området. Hon påpekar att det egna stallet är ett av få i området där det faktiskt bor folk på gården.

– Jag kommer att ha svårt att sova framöver. Men jag kan ju inte sitta och vakta hela natten, jag har ju ett liv att sköta.

Stoet har som tur är inte skadats eller behövt uppsöka veterinär. Men Agnes oroar sig för fölet.

– Om han kan göra det här så kan han ju skada hästarna. Det är inte så kul för andra som har hästar i området, särskilt inte så här inför betessäsongen när hästarna går ute dygnet runt, säger hon.

Hon berättar att hon tidigare har känt sig trygg i området. Hon vet dock inte hur hon kommer att agera om någonting liknande händer igen.

Uppsalapolisen bekräftar att de har haft ett möte om händelsen under tisdagsmorgonen.