Polisen lägger ner utredningen

Polisen lägger ner utredningen om misshandeln av en 13-årig flicka på en skola i Uppsala.

3 mars 2017 10:02

På fredagen bekräftade polisen att förhör har hållits med den flicka som blivit misshandlad på en skola i Uppsala under onsdagen. Där framkom bland annat att de tjejer som ska ha misshandlat henne ska ha haft en konflikt med 13-åringen sedan tidigare – bland annat via sociala medier. Konflikten ska sedan ha eskalerat och varit upprinnelsen till bråket i onsdags.

Polisen bekräftade sedan att de kommer att avsluta utredningen gällande misshandel eftersom samtliga kända involverade personer i utredningen är under 15 år. Ärendet kommer nu att lämnas över till socialtjänsten.

LÄS MER:13-åring misshandlad på skola

Som UNT tidigare berättat skadades den 13-åriga flickan så pass illa under misshandeln att hon tvingades uppsöka vård på Akademiska sjukhuset. Men enligt polisen ska hon inte ha ådragit sig några allvarligare skador. Efter händelsen har Skolinspektionen krävt skolans rektor på svar om händelsen. Under torsdagskvällen gick skolan ut med ett pressmeddelande där man uppgav att personalen på skolan förstärkt närvaron bland eleverna för att lugna och finnas till hands för att svara på eventuella frågor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Stark