"Det känns som en krigszon"

Skjutningen sent på onsdagskvällen på Jenny Linds väg i Uppsala skapar oro bland boende. På parkeringen där 25-åringen hittades skottskadad med flera skott träffar UNT några av grannarna.

22 augusti 2019 09:50

– Det känns riktigt obehagligt. I början av sommaren sköts det precis utanför min uteplats och nu har det hänt igen. När jag flyttade hit verkade det vara ett lugnt område men efter skotten i juni har det känns som en krigszon. Jag tycker synd om de barn som behöver växa upp mitt i det här, säger Alicia Anteskog.

Skolbarn är på väg till skolan iklädda sommarjacka och ryggsäck. Sommarluften ligger kvar. En mamma i 30-års åldern kommer gående på parkeringen där 25-åringen hittades skjuten. Hon har just läst nyheten och berättar att hon inte längre vill bo kvar. Hon är uppgiven, ännu en skjutning. Barnen blir skrämda av de helikoptrar som cirkulerat i området senaste tiden och vill inte leka ute.

– Jag tänker mest på barnen, jag har två barn, åtta och elva år. De är oroliga och vill inte bo kvar här. Min elvaåring har förstått vad som händer här i området, det går inte att dölja. Hon vill inte vara ute och leka och säger att hon vill flytta, säger mamman, som vill vara anonym.

NikogosYeghiazaryan har just lämnat sitt barn på förskolan ett stenkast från parkeringen. Han bor på Bandstolsvägen där en annan skottlossning inträffade 17 augusti.

– Det är inte bra, det är så mycket som händer här. Man känner sig inte trygg. Jag tycker polisen ska öppna en polisstation här i området eller på Bandstolsvägen. Det måste få ett stopp.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lise Kalén