Kvinnan berättade vid rättegången att mannen gjort närmanden och krävt att få ha sex med henne när de träffades i hennes bostad i Uppsala. När han senare bestämt sig för att lämna bostaden ska han ha knuffat ut kvinnan genom porten, knuffat omkull henne på marken och slagit och hotat henne.

Mannen åtalades men nekade till att ha utsatt kvinnan för våld eller någon sexuell handling. Tingsrätten slår emellertid fast att hennes berättelse är trovärdig och tillförlitlig och dessutom stöds av dokumentationen av hennes skador och av vittnen som träffat kvinnan efter händelsen.

Enligt domstolen har kvinnan utsatts för en sexuell handling som är jämförlig med våldtäkt. Mannen döms till fängelse i två år och två månader för våldtäkt och misshandel. Han ska också betala skadestånd till kvinnan.

Åklagaren hade begärt att mannen, som inte är svensk medborgare, skulle utvisas efter avtjänat straff. Tingsrätten säger nej och konstaterar att han inte tidigare är dömd för brott och dessutom har nära anknytning till landet.