Man döms efter knarkfynd i kassaskåp

I ett kassaskåp hade en Uppsalabo drygt ett halvkilo amfetamin och annan narkotika. Nu döms mannen till fängelse.

14 april 2019 20:15

När polisen stoppade mannen i en bil vid Gränby centrum i vintras hittades ett mindre parti narkotika. Samma dag gjordes husrannsakan i hans bostad. Mannen gav självmant polisen nycklarna till ett värdeskåp, där man hittade amfetaminpartiet och mindre mängder annan narkotika. I bostaden fanns också en vakuumförpackningsmaskin och vågar med spår av vitt pulver.

Mannen medgav att han innehaft narkotikan för att själv använda den. Tingsrätten anser emellertid att han också tänkt överlåta åtminstone en del av partiet, även om utredningen inte visar att det förekommit försäljning i någon större skala. Mannen döms nu till fängelse i två år och tio månader för grovt narkotikabrott.

Tingsrätten beslutar också att mannen blir av med sin mobiltelefon, sedan han inte velat lämna pinkoden till polisen. Mannen har förklarat att han glömt koden, men tingsrätten anser att den uppgiften är så osannolik att den kan avfärdas. I stället anser rätten att han velat dölja information om narkotikahanteringen som finns i mobilen. Den klassas därför som ett brottsverktyg och ska förverkas. Han blir också av förpackningsmaterialet eftersom det använts vid hanteringen av narkotika. Däremot får mannen behålla 3 000 kronor i kontanter. Domstolen delar inte åklagarens uppfattning att det troligaste är att det rör sig om pengar från brott.

En medåtalad kvinna, som bott på samma adress som mannen, frias från inblandning i narkotikan i bostaden. Inget tyder på att hon haft någon närmare kännedom om innehållet i värdeskåpet, enligt tingsrätten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ola Lindqvist