Jag smög på tå fram till garderoben. Med darrande hand tog jag tag i dörrhandtaget och kikade in. Först såg jag inget i dunklet. Men när jag öppnade garderobsdörren lite mer, så rasade dom ut till ett öronbedövande brak: Alla mina lik.

Då sprang jag direkt och ringde till Stefan Löfven. Jag förklarade lugnt och sakligt att han tyvärr får lov att stryka mig från listan över tänkbara ministrar. Jag håller helt enkelt inte för sladderpressens så kallade granskning. Eller med en mer adekvat beskrivning: Deras dreglande glädje i att skrika ut uråldriga, marginella förseelser i kolsvarta krigsrubriker. 

Vi såg alla rubrikerna i veckan efter Riksmötets öppnade och ministerutnämningarna: 

Artikelbild

MINISTER KÖPTE SVART STÄDHJÄLP

Det var alltså nya utrikeshandelsministern Anna Hallberg som för 20 år sedan betalade någon städhjälp och barnvakt svart.

Oj oj oj oj oj oj oj oj oj!!

Ja, men vänta nu, herr Bror Duktig-kåsör, ska man inte få skriva om sådant då?

Ärligt talat nej. Det handlar - som så ofta - om proportioner. Och i det här fallet handlar det inte ett skvatt om journalistik som bygger på att granska och informera. Det handlar uppenbarligen om en enda sak: Att med alla medel sälja lösnummer och skapa artikelklick. 

Det var för sjutton gubbar 20 år sedan! Och det var förseelser som med alla juridiska mått mätt lär betraktas som relativt ringa. Och det var inget som Hallberg försökte dölja, hon berättade om detta själv. 

Jag säger som Carl Lidbom: Det ni håller på med, det är trams!

Och ta nu svängen in i sovrummet och öppna din egen garderobsdörr, ädle läsare. Den som har helt lik-fritt räcker upp en hand. Jag gör det alltså definitivt inte. (Jag har beställt fyra likbilar till på måndag som ska köra bort eländet.) Och om jag inte hade hunnit stoppa Stefan före min ministerutnämning, så hade rubriken i slaskpressen blivit braskande, kolsvart och hiskeligt lång:

Minister köpte svart barnvakt, smet undan tv-licens i fyra år, har över 20 parkeringsböter, nio fortkörningsböter, har jobbat svart inom kultursektorn, har haft skulder hos kronofogden, har ägt fyra trimmade mopeder, har druckit hembränt, har framfört bil belagd med körförbud, har snattat en ask hallonbåtar i Sollefteå 1979 och är i allmänhet en skitstövel.