Asylboende utrymt efter stor rökutveckling

Räddningstjänsten ryckte ut med tre bilar till ett asylboende som brann under natten till söndagen.Inga personer skadades och den tekniska undersökningen förväntas ske under måndagen.

28 januari 2017 22:53

Vid 22.15-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en fastighet på Fålhagsgatan i Fålhagen.

– Vi är på plats med tre stationer och har konstaterat att det övre av de två våningsplanen i huset är rökfyllt, men vi har inte hittat någon brand så misstanken är att det är något elfel, säger Toni Frank, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Polisen, som skickade patruller till platsen, uppger att samtliga fyra personer som bor i huset har evakuerats och att fastighetsägaren har kopplats in för att ordna med temporärt boende till de drabbade.

Efter att man gått in med rökdykare kunde räddningstjänsten först lokalisera en mindre brandhärd i anslutning till en murstock på vinden, men när man släckt den och börjat gå igenom hela husetså hittade man relativt omfattande brandskador i en av lägenheterna, där man nu tror att branden har startat.

Personen som är skriven i den lägenheten ska inte ha varit på plats när polisen kom fram. Lägenheterna används enligt polisen som hem åt ensamkommande flyktingbarn.

Ingen person är delgiven misstanke om brott, men en anmälan har upprättats om misstänkt mordbrand.

– Nu bevakar vi platsen tills att räddningstjänsten är färdig och vi kan spärra av inför en teknisk undersökning som kommer utföras under söndagen, säger Daniel Ågren under lördagsnatten.

Under söndagseftermiddagen meddelade Uppsalapolisen att den tekniska undersökningen kommer att ske nästa vecka, troligen under måndagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Tjernström