"Vi kan inte ha någon relation med L så länge de samarbetar med de rödgröna". Så lät det när UNT tidigare var i kontakt med Stefan Hanna (C) angående Liberalernas förhandlingar med MP och S.

Men Liberalerna hade redan brutit kontakten med delar av Alliansen. I ett mejl som UNT har tagit del av från lördagen ger Liberalernas ledare återbud till Alliansens samverkansmöte tisdagen den 25:e september, samtidigt som han infomerar partierna om att fortsatt kommunikation endast kommer ske med Moderaterna. Anledning uppges vara hur "ledarskapet i delar av Alliansen ser ut i dag."

– Jag vill att du citerar mig tydligt här: Jag pratar inte om Centerpartiet. Jag tycker C har fantastiskt bra ledamöter i Uppsala som jag mer än gärna samarbetar med på alla nivåer. Jag pratar om ledarskapet, säger Mohamad Hassan.

Syftar du på Stefan Hanna?

– Ja, säger L-ledaren och exemplifierar med när Stefan Hanna målade över ett konstverk i Carolinabacken i Uppsala i slutet av valrörelsen.

– Ta bara en sådan grej. Att måla över ett konstverk när man vet att vi inom Liberalerna värdesätter den konstnärliga friheten och rätten att uttrycka sig. Jag tycker helt enkelt inte man gör så mot sina samarbetsvänner.

L-ledaren invänder dessutom mot att Stefan Hannas påstående att Liberalerna skulle ha agerat oärligt mot Alliansen. I stället menar han att Liberalernas avståndstagande från SD inte tagits på allvar.

– Från dag ett, när vi såg matematiken och insåg att det inte var till Alliansens fördel, har jag varit väldigt tydlig med att vi kommer samtala med alla. Vi har varit tydliga lokalt och på riksnivå att vi inte tänker göra oss beroende av SD. Det var mitt besked före, under och efter valet. Men det fick inget gehör och togs inte på allvar. När Fredrik Ahlstedt (M) som fått i uppdrag att försöka locka över MP inte lyckades, växlade vi därför upp samtalen med S.

Mohamad Hassan menar att en gräns har passerat för länge sedan när C-ledaren i vad som uppges vara en Facebook-kommentar ska uttrycka sympatier för påstådda Liberalermedlemmar som befinner sig i "revolt".

– Så vitt jag vet har det aldrig hänt att en företrädare för ett parti uppmuntrar till revolt i ett annat part.

Stefan Hanna vill inte kommentera vad han kallar personangrepp.

– Jag och mitt parti fokuserar på sakpolitiken, säger han.

Den 27:e september ska Liberalernas hålla medlemsmöte. Där avgörs om förhandlingarna med S och MP ska fortsätta.