Kvinna häktad för bordellverksamhet i Uppsala

En kvinna i 45-årsåldern häktas för grovt koppleri efter polisrazzian mot en massagesalong i Uppsala.

9 november 2018 17:33

Kvinnan misstänks ha förmått anställda på två salonger att utföra sexuella tjänster mot betalning. Hon greps i tisdags när polisen slog till mot salongerna i Uppsala och Järfälla, efter en längre tids spaningsarbete. Misstankar om sexhandel i lokalerna har funnits under något år. Efter polistillslaget har flera personer förhörts och teknisk undersökning gjorts i lokalerna i jakten på spår efter sexhandel.

LÄS MER: Tillslag mot misstänkt sexhandel i Uppsala

På fredagseftermiddagen häktades kvinnan av Uppsala tingsrätt, misstänkt för grovt koppleri. Hon häktades på den starkare misstankegraden, sannolika skäl, men det är inte känt vilken inställning hon har till brottsmisstankarna. UNT har sökt kvinnans försvarare.

Vid polisinsatsen i tisdags deltog ett 20-tal poliser i Uppsala och Stockholm. Även personal från Skatteverket medverkade för att omhänderta och granska företagets bokföring.

Utredningen går nu vidare med förhör och kartläggning av den verksamhet som skett på salongerna. Åklagaren har tidigare flaggat för att kunder som misstänks ha köpt sexuella tjänster kan få höra av polisen när utredningen går vidare.

LÄS MER: Begärs häktad för grovt koppleri

Koppleri innebär att någon främjar prostitution, till exempel genom att upplåta en lokal för sexuella tjänster, eller ekonomiskt utnyttjar en person som säljer sex. Brottet kan klassas som grovt om sexhandeln pågått i stor skala eller om organisatören tjänat stora pengar eller på annat sätt hänsynslöst utnyttjat den eller de som sålt sex. Straffet för grovt koppleri är fängelse i lägst två år och högst tio år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ola Lindqvist