Kraschande uggla på bättringsvägen

Ugglan som hittades i snön vid Akademiska sjukhuset vårdas nu hos organisationen Katastofhjälp-fåglar.

4 februari 2019 15:06

Personal vid Akademiska sjukhuset i Uppsala tog under måndagen hand om en uggla som satt utmattad i snön i närheten av sjukhuset. Personalen meddelade först Uppsalapolisen att man tagit hand om ugglan. Polisen behövde dock inte komma till platsen utan ugglan kunde placeras i en pappkartong av sjukvårdspersonalen själv.

På eftermiddagen hämtades ugglan och den vårdas nu hemma hos Maria Winberg som är med i frivilligorganisationen Katastrofhjälp-fåglar och vilt. Hon berättar att ugglan är på bättringsvägen:

­– Den är lite skadad på en vinge och ett öga ser lite mindre ut än det andra. Den sitter just nu instängd i en låda med lock eftersom det är viktigt att den efter en krasch sitter mörkt och isoleras från omvärlden. Största sannolikheten är att den har fått en lättare hjärnskakning. Vi ska låta den vila i lådan fram tills i morgon, ge den lite mat och därefter släppa ut den igen när den är tillräckligt pigg, berättar Maria Winberg.

Hur vanligt är det att ugglor kraschar?

­­– Det är jättevanligt och egentligen inget farligt. De flesta klarar av det, det ser det också ut som att den här ugglan kommer göra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell Elin Igelström Nordahl