Körde rakt in i dödsfällan med fyrhjulingen

Någon hade spänt upp ett rep över grusvägen när en 20-årig Uppsalabo kom körande med sin fyrhjuling. Det hela resulterade i en otäck krasch.

14 september 2017 11:32

Det var på onsdagskvällen som den 20-årige mannen var ute och körde med sin fyrhjuling på en skogsväg i Björklinge. Linan som spänts upp en bit över marken såg han inte förrän det var för sent.

– När jag kom hem såg jag att hans hjälm och skydd låg kastat i hallen, vilket var konstigt. Han brukar alltid hänga upp dem. När han kom ner från sitt rum kunde han knappt gå, berättar 20-åringens pappa för UNT.

Linan som någon spänt upp över den lilla grusvägen var placerad i höjd med mannens bröstkorg och orsakade blålila märken över bröst och armar.

– Om linan varit placerad tio centimeter högre upp hade han fått den vid halsen och kunnat vara stendöd. Vi är chockade och förbannade över att någon har gjort det här. Måtte det vara ett barn som inte har haft konsekvenstänkandet, säger pappan.

Händelsen har polisanmälts och rubriceras hos Uppsalapolisen som misshandel. Enligt Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen, är det inte första gången rep och linor har spänts upp över vägar i Uppsala.

– Tyvärr får vi in anmälningar lite nu och då angående det här. Det kan handla om rep som varit uppspända över cykelbanor, gångvägar eller trottoarer. Det är såklart jättefarligt och kan få fruktansvärda konsekvenser.

Hur utreder ni sådana här fall?

– Tyvärr får vi nästan aldrig fram vem som gjort det här och anledningen bakom är också sdvårt att få fram.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Albin Wiman