KARTA: Flera fall av ofredanden

Inom loppet av två veckor har tio unga kvinnor i centrala Uppsala ofredats sexuellt. Polisen har bett allmänheten att tipsa om vem den misstänkte gärningsmannen är. Här är alla anmälningar:

11 februari 2019 10:41

1. Söndagen den 27 januari, cirka klockan 03.20: Stabby Allé (Luthagen)

En kvinna uppger att hon blivit påhoppad och sexuellt ofredad då en man tagit tag i henne och tryckt sig mot henne. Två förbipasserande personer såg händelsen och grep in, varpå mannen försvann från platsen. En anmälan om sexuellt ofredande upprättades av polisen.

LÄS MER: Kvinna sexuellt ofredad

2. Måndagen den 28 januari, cirka klockan 23.00: Blåsenhus, von Kraemers allé (Kåbo)

En kvinna anmäler att en man smugit sig upp och tagit henne mellan benen. Polisen har ingen misstänkt i ärendena.

3. Tisdagen den 29 januari, cirka klockan 04.30: Arosgatan (Kåbo)

På tisdagen kontaktar en kvinna polisen efter att ha blivit sexuellt ofreda. Ofredandet ska ha gått till på liknande sätt som vid tidigare anmälningar.

4. Tisdagen den 29 januari, cirka klockan 07.15: Rackarbergsgatan (Luthagen)

Polisen får in en anmälan om ett sexuellt ofredande i Luthagen. Enligt polisen är signalementet liknande i anmälningarna.

5. Måndagen 4 februari, cirka klockan 18.00: Auroragatan (Svartbäcken)

En okänd man närmade sig en kvinna i 25-årsåldern bakifrån och ska sedan ha ofredat henne fysiskt. Mannen sprang därefter i riktning mot Heidenstams torg.

LÄS MER: Okänd man gav sig på kvinna

6. Fredagen den 8 februari, cirka klockan 23.10: Karlsrogatan (Kåbo)

En kvinna i 25-årsåldern berättar att hon blivit ofredad av en främmande man i anslutning till Karlsrogatan. Mannen ska ha smugit upp bakom kvinnan, tagit på hennes rumpa och sedan försvunnit från platsen. Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan övergreppet och de tidigare ofredandena

7. Fredagen den 8 februari, cirka klockan 23.20: Grandungevägen (Valsätra)

Polisen får larm om ytterligare ett övergrepp. En tonårstjej berättar att hon blivit sexuellt ofredad i form av beröring av en man som sedan lämnat platsen. Polisen sökte den misstänkte gärningsmannen med flera patruller och hundpatruller utan att kunna gripa någon.

LÄS MER: Dubbla sexofredanden under kvällen

8. Söndagen 10 februari, cirka klockan 17:30: Eriksgatan-Vindhemsgatan (Luthagen)

En man smög upp bakom en kvinna och tog på hennes rumpa. Kvinnan skrek till och vände sig om, vilket fick förövaren att ge sig av från platsen. Polisen ber allmänheten att lämna uppgifter om vem mannen kan vara och uppmuntrar utsatta för att anmäla.

LÄS MER: "Kan vara samma gärningsman"

9. Söndagen 10 februari, cirka klockan 18:30: Tiundagatan (Luthagen)

En kvinna larmar polisen efter att hon ska ha blivit antastad när hon var ute och promenerade ensam. Kvinnorna beskriver en man som är mellan 20-30 år, 170-175 cm lång, svartklädd och har mörka sneakers. I några fall har han varit maskerad med något ljust för ansiktet och haft en cykel med sig.

LÄS MER: Polisen efterlyser man som sexuellt ofredat kvinnor

10. Söndag 10 februari, strax efter klockan 19, Tartugatan (Kåbo)

En kvinna anmäler på söndagen att hon blivit utsatt av en man som tagit henne mellan benen och på rumpan. Efter övergreppet lämnade mannen snabbt platsen.

LÄS MER: Nya fall av sexofredande - mannen bär munskydd

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Högbom