Inget känt motiv till sprängningen

Uppsalapolisen väntar nu på sprängexperternas analys från Kvarntorget. Samtidigt har man påbörjat ett omfattande utredningsarbete, men ännu finns inget känt motiv.

11 april 2018 18:24

Efter tisdagskvällens kraftfulla sprängning på Kvarntorget i centrala Uppsala väntar nu polisen på experternas analys av vad för sorts sprängmedel som användes.

LÄS MER: Polisen misstänker planerat sprängattentat

Det har förekommit uppgifter om att det skulle handla om stora mängder dynamit?

– Nej, det är inget som jag har någon information om. Vi avvaktar sprängexperternas analys innan vi går ut och berättar vad för sorts sprängmedel det handlar om, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen på onsdagskvällen.

LÄS MER: De fick både bil och bostad skadade i explosionen

Under dagen har ett omfattande initialt utredningsarbete gjorts på platsen för sprängdådet. Det rör sig enligt Lisa Sannervik om en omfattande teknisk undersökning av platsen, liksom analyser av påträffade ämnen.

– Vi samlar ihop och sammanställer allt material för att skapa en helhetsbild. Sedan drar vi våra slutsatser. Förhoppningsvis kan vi få fram uppgifter som kan leda fram till en gärningsperson, säger Lisa Sannervik.

Förundersökningen som har inletts gäller mordförsök alternativt allmänfarlig ödeläggelse samt grovt vållande till kroppsskada. Tidigare har man uppgett för UNT att man misstänker att sprängattentatet var planerat, men något känt motiv finns ännu inte, enligt Uppsalapolisen.

LÄS MER: Butiksägaren berättar: "Det finns ingen hotbild"

Polisen är fortsatt intresserade av iakttagelser från platsen. Tips lämnas till polisen på telefon 114 14.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bill