Inget intresse för Rådhuskompaniet

Rådhuskompaniet närmar sig sin sista öppetdag. Vad som händer sedan är fortfarande oklart men enligt konkursförvaltaren har det inte funnits något intresse från något håll att ta över hela verksamheten.

2 april 2019 11:13

Det har gått en dryg månad sedan Rådhuskompaniet AB ansökte om konkurs vid Uppsala tingsrätt. Sedan dess har utförsäljningen pågått för fullt och på söndag stänger dörrarna till rådhuset för sista gången. Enligt konkursförvaltaren Oskar Nordström har intresset för Rådhuskompaniets hela verksamhet hittills varit svalt.

– Det har inte funnits något intresse att ta över rörelsen i sin helhet, säger han.

Läs mer:Kunder kan förlora på Rådhusets konkurs

Eftersom varken någon privatperson eller företag har velat ta över Rådhuskompaniets verksamhet har utförsäljningen pågått under en månads tid då de anställda har statlig lönegaranti och lokalerna får användas.

– Regelmässigt fortsätter driften bara under konkursens inledande månad.. Utförsäljningen har gått bra och det har varit stort intresse så vi hoppas att det ska gå bra de sista dagarna också, säger Oskar Nordström.

Läs mer: Rådhuset har ansökt om konkurs

Efter utförsäljningen väntar en auktion där alla inventarier ska säljas av. Det ekonomiska resultatet av utförsäljningen och auktionen går sedan till fordringsägarna.

Rådhuskompaniet AB hyr större delen av de butiksytor i fastigheten som används för klädförsäljning. Företaget gick back med 3 miljoner kronor under 2018. Även tidigare år har företaget lidit av ett underskott som under 2013-2016 pendlat mellan 500 000 kronor och 2,6 miljoner kronor. Det är ännu oklart hur stora skulderna är i det konkursdrabbade företaget. Ett tjugotal anställda berörs av konkursen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell