Hon satt fast på tåget: "Svetten rann"

Passageraren Yvonne Lillvreten satt fast på det tåg som ska ha rivit ned en kontaktledning i Märsta vilket orsakade stopp i tågtrafiken.

15 juni 2019 18:57

Det var vid 17.30-tiden som ett tåg rev ned en kontaktledning i Märsta vilket orsakade stopp i tågtrafiken. Yvonne Lillvreten var en av de många passagerare som fanns ombord på tåget.

– Jag och min man var på väg till Stockholm för en konsert som börjar klockan 19, men den lär vi ju missa. Jag har den nedrivna kontaktledningen precis utanför mitt fönster, sade hon till UNT vid 18.45-tiden.

Då hade de alltså suttit fast på tåget i ungefär en timme.

– Det börjar bli rejält varmt här inne. Det är över kroppstemperatur för svetten bara rinner. Det finns inget vatten men snälla medpassagerare delar med sig av det vatten de har. Vi är fast här inne på tåget och får inte gå ut för de säger att det är fara för våra liv, sade Yvonne Lillvreten.

Tåget var ett dubbeldäckartåg och flera passagerare har sökt sig från ovanvåningen till nedervåningen i tåget då temperaturen är lägre där, enligt Yvonne Lillvreten.

Strax före klockade 20 meddelade Trafikverket att stoppet var hävt. Passagerarna på tåget som Yvonne Lillvreten satt på ska då ha evakuerats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Nicklas Kihlberg