Vad har du gjort innan?

– Jag har varit nyhetschef på Nyheter24, sociala medier-redaktör och kolumnist på Aftonbladet och nu senast jobbat som projektredaktör på magasinet mama.

Magasinet riktar sig främst till mammor, gravida och nyblivna föräldrar.

Varför vill du vara på UNT?

– För att jag ser det som en fantastiskt rolig utmaning att vara med och arbetsleda ett nyhetsteam med lokalt fokus och att få vara med och växla upp UNT:s digitala resa.

Vad har du för relation till UNT och Uppsala?

– Jag är uppväxt med tidningen och minns när pappret tog upp hela frukostbordet. Högst personlig anekdot är när en reporter kom hem och intervjuade mig och grannbarnen för att vi skrivit brev till statsministern och kungen om att vi ville instifta “barnens dag” på samma sätt som mors- och fars dag. Jag har fortfarande kvar tidningsurklippet. Tyvärr kunde kungen inte hjälpa oss.

Bor du i Uppsala?

– Ja, jag flyttade tillbaka hit för lite drygt ett år sedan efter sex år i Stockholm.

Vad är det första du kommer att göra när du tillträder som nyhetschef?

– Bortsett från allt det praktiska som att komma in i nya digitala system och lära känna alla nya kollegor är jag otroligt peppad på att utveckla tänket och strategierna kring sättet UNT jobbar med sociala medier i dag.

Vad ser du som UNT:s utmaningar?

– Som alla andra befinner sig UNT i ett medielandskap som är under ständig förändring. En förändring jag jobbat i under hela min karriär och som i stället för att ses som utmaning kan ses som motivation. Däribland att skapa innehåll som fungerar oavsett plattform. Och att lyckas locka en yngre, ibland mer svårfångad målgrupp, och samtidigt fortsätta vara relevant för den äldre gruppen.

Matilda Andersson tillträder tjänsten den första oktober.