Det var vid 16.00 på tisdagseftermiddagen som Anette Ingelsson hittade djurdelarna vid väg 273 cirka tre mil från Uppsala. Anette är frivillig skräpplockare och brukar ta med sig sopor till återvinningsstationen när hon är ute och åker.

– Jag ville städa undan det men kände att det luktade väldigt illa och tänkte då att jag kanske borde kolla vad som är i påsarna innan jag tar med mig dem, säger hon.

Hon hämtade tången för att klippa upp påsarna och där finner hon resterna av ett djurhuvud. När hon tittar sig omkring ser hon att det sticker ut hår ur någon påse och med tanke på påsarnas storlek så misstänker hon att djuret måste vara styckat i delar.

Artikelbild

| Efter tips tror Anette att det rör sig om vildsvin.

– Ett djur skulle inte få plats i en av påsarna. Det är första gången jag stöter på något liknande när jag är ute och plockar sopor, det är galenskap, säger hon.

Anette, som till en början trodde att det rörde sig om hundar, ringde polisen och drog ut påsarna till vägen samt markerade platsen. Hon publicerade bilderna på Instagram och fick efter kommentarer tips om att det borde röra sig om vildsvin.

Även om fyndet är makabert är det inte ett helt ovanligt fall för polisen. På tisdagen upptäcktes nämligen ytterligare ett hårresande fynd.

– Jag kan inte uttala mig om det, men det rör sig om en annan väg och ett annat typ av djur, också det i sopsäckar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisens regionledningscentral.