– Jag mår bättre än i går. Det var en obehaglig upplevelse, säger han.
Han har två sprickor i revbenen, en sårskorpa vid vänster ögonbryn och är öm på ett ställe vid bakhuvudet. Det var vid 20-tiden på tisdagskvällen som Samir Tahir, 37 år, gick bak i bussen till ett gäng ungdomar som gått in genom bakdörrarna. Han hade försökt få ungdomarna att komma fram för att visa sina biljetter, men de hade vägrat.
En av killarna började gå av bussen, men tar tag i en av stolparna och vänder hastigt om.
– Han sparkar mig i ansiktet. Jag försökte försvara mig, men de puttade mig i golvet, säger Samir Tahir.
Han blir sparkad i magen, ryggen, huvudet och i ansiktet. Ett stort antal ungdomar deltar i misshandeln. Tio till tolv stycken i åldrarna 15-17 år, uppger Samir Tahir.
I bussen sitter också ett tiotal passagerare, men ingen försöker hjälpa Samir Tahir. En kvinna ringer polisen, men räddningen kommer i stället i form av en kollega, en annan busschaufför som får ut gänget.
Tisdagskvällen spenderar Samir Tahir på Akademiska sjukhuset. Han har polisanmält händelsen.
– Det här är mitt jobb. Det händer jättemycket saker, men ingen vågar säga något. Det är obehagligt. Folk ska känna sig trygga i bussen, menar Samir Tahir.
Han tycker att det är mycket diskussioner kring UL:s regler om bussens bakdörrar. Efter klockan 18 är det inte tillåtet att gå in genom bakdörren, men folk gör det ändå, och vägrar sedan att visa biljetten.
– Jag vill att vi ska slippa tjafset om det här. Antingen får UL ta bort regeln att man kan kliva på från bakdörrarna eller så ska man kunna göra det dygnet runt. Eller så får UL vara tydligare med reglerna, säger Samir Tahir.
Så här dagen efter misshandeln är han ledig, kanske lite förvånande men vi ses vid ett lekland.
– Det här har jag lovat mina barn sedan förra veckan. Jag har inte sagt något om vad som hänt till dem, berättar Samir Tahir.
Han känner ett starkt stöd från fackförbundet Kommunal och arbetsgivaren har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket. På onsdagen går han tillbaka till sitt kvällspass som busschaufför.
– Det här är ingenting. Jag har sett värre saker, säger Samir Tahir.
Han kommer börja arbetsdagen med möten med facket och Gamla Uppsala buss HR-avdelning. Jafar Sarehkhani som är skyddsombud för Kommunal på Gamla Uppsala buss har redan haft kontakt med honom på telefon.
– Det här är oacceptabelt, säger Jafar Sarehkhani när vi träffas i Gamla Uppsala buss personalrum.
– Vi kommer lägga ett arbetsmiljöstopp på biljettvisering för våra chaufförer.
Stoppet innebär att busschaufförerna inte ska kolla biljetter på passagerarna vid Resecentrum.
I personalmatsalen vid Fjalars gränd är det många som vill berätta om busschaufförernas arbetssituation. Flera busschaufförer beskriver verbala hot som de drabbats av. En chaufför har blivit spottad i ansiktet. Busschauffören Thomas Pettersson är starkt kritisk till att UL har olika regler på olika stationer och vid olika tider.
– Då blir det bråk och hot, säger han.
Han får medhåll av kollegor som också känt sig otrygga på jobbet.
– Jag vill inte ta en diskussion, jag vill komma hem helskinnad, säger Elin Gullberg.
Polisen misstänker att det var två personer som varit aktiva i själva misshandeln av busschauffören Samir Tahir. Nu efterlyser polisen vittnen till händelsen. Polisen ska också försöka få tag på bildmaterial från övervakningskameror i bussen och vid Resecentrum.