Tingsrätten beslutade på torsdagseftermiddagen att häkta mannen, misstänkt för mord. Han häktades på den starkare misstankegraden, sannolika skäl. Enligt domstolen finns det risk för att mannen påverkar utredningen eller förstör bevis om han släpps fri.

Via sin försvarare, advokat Gunnar Falk, nekade 25-åringen till alla misstankar under inledningen av häktningsförhandlingen i Uppsalas polishus. Resten av förhandlingen, där åklagaren lade fram sina bevis mot mannen, hölls bakom stängda dörrar.

Den döde mannen hittades nära badplatsen i Lafssjön, norr om Uppsala, en dag i våras. Det konstaterades snabbt att han bragts om livet och en mordutredning inleddes. I söndags greps 25-åringen, som kommer från Uppsalatrakten, tillsammans med ytterligare en person som senare frigavs.

Den misstänkte 25-åringen var bekant med mordoffret och männen hade tidigare dömts tillsammans för bland annat häleribrott och misshandel. Den avlidne mannen hade tidigare bott i Uppsala, men bodde vid försvinnandet i Stockholmstrakten. Han anmäldes försvunnen i november 2017.