Gruppledaren lämnar Feministiskt initiativ

Mona Camara Sylvan lämnar Feministiskt initiativ (Fi) i Uppsala. Hon ställer därmed inte upp för omval till kommunfullmäktige i höst.

6 april 2018 12:35

Anledningen är att Mona Camara Sylvan kommer att flytta till Stockholm.

– Jag hade gärna suttit kvar och jobbat vidare i Uppsala, men jag kommer ha både jobb och studier i Stockholm till hösten. Det är en geografisk fråga. Man måste ju vara bosatt där man verkar som kommunpolitiker, säger den nuvarande ledamoten och gruppledaren.

Lägger du ned politiken helt?

– Det får vi se. Det kan bli så att jag engagerar mig i Fi i Stockholm eller i någon stadsdelsnämnd.

LÄS MER:Hon är det nya toppnamnet i Fi

Hur blickar du tillbaka på dina fyra år i Uppsala?

– Det har varit en fantastisk tid, och den första mandatperioden för oss. Det har också varit en uppförsbacke för oss som nytt parti, man får lära sig att hitta i korridorerna och hur allting går till. Det är mycket oskrivet i lokalpolitiken. Det som är självklart för de som har suttit där år efter år har vi fått lära oss från grunden.

– Jag är ändå stolt över jobbet som vi har gjort, de förslag som vi har lämnat in och att vi har presenterat en budget varje år trots att vi varken har haft kansli eller avlönad personal.

Feministiskt initiativslista i höstens val till kommunfullmäktige toppas nu i stället av Lovisa Johansson följt av Stina Jansson och Josef Safady Åslund.

Under den senaste mandatperioden (2014–2018) har Fi haft två ledamöter i Uppsala kommunfullmäktige.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson