– Det är kul med musiedagen men hos oss är det ungefär lika mycket barn och föräldrar som i går. Här är det ju alltid gratis, säger Hannah Hansson, som är naturvägledare på museum Biotopia, och tillägger att det tydligen är kinesiska singeldagen också.

En av besökarna, Nora Chu, har kommit till Biotopia för att titta på ankorna och hennes syster, Esther Chu, ville titta på vargarna. Väl på museet hittade de annat också som de gillade.

– Gissa bajset och fjärilarna var lika kul, säger Esther, när hon och hennes syster, Nora, fikar efter rundvandringen tillsammans med Stefani Baban, Emil Holmström och Linnea Holmström.

Artikelbild

| Nathanael Huss Landström tycker det är kul att gå på museum som handlar om djur.

Kom ni hit för att det är museidagen?

– Nej, vi brukar gå hit. Barnen tycker alltid att det är kul, säger Linnea Holmström.

– Vi har diskuterat mycket om bajset. Det är ett hett ämne som passar alla åldrar, säger Emil Holmström.

Han visste inte att det var museidagen eller fars dag men hade däremot full koll på att det var 100-årsdagen för freden efter första världskriget.

I nästa rum, vid spåren av rovdjurstassar står Joachim Landström och Nathanael Huss Landström. De har kommit till Biotopia för att de blev inspirerade av museidagen.

– Fast vi brukar gå på olika museum, säger Joachim Landström.

– Jag gillar djur på museum och bäst är om det handlar om grodor, kameleonter och reptiler, säger Nathanael Huss Landström.

Rovdjurstemat pågår till 10 februari på museet.