Gamovs uttalande väcker reaktioner

SD-politikern Pavel Gamovs uttalande i UNT om att partiets långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna, har fått stor uppmärksamhet på unt.se och i sociala medier.

28 december 2014 15:15

Pavel Gamov ringde på söndagen upp UNT och berättade att han fått väldigt mycket reaktioner på ett citat i intervjun som han vill förtydliga. Citatet var ”Vår långsiktiga ambition är att få bort de andra partierna.” Ett citat som han fått skickat till sig och godkänt via mejl innan publicering.

Hur menar du att citatet misstolkats?

– Olika politiska motståndare vantolkar citatet som att SD skulle vilja förbjuda andra partier, vilket är helt felaktigt. Jag kunde inte för min värld föreställa mig att folk skulle tolka det så. Vi är det parti som slåss allra mest för småpartier. Vi har själva varit ett litet parti. Det här var snarare ett spelteoretiskt resonemang. Växer man väldigt mycket så tar man väljare från andra partier som då riskerar att falla under fyraprocentsspärren. Jag menade helt enkelt att vi vill bli det största partiet i Sverige, det har Jimmie Åkesson sagt och det har Mattias Karlsson sagt, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!