Fyra anhållna efter rån

De fyra personer som greps under natten misstänkta för rån har nu anhållits.

3 september 2016 03:01

Det var strax efter midnatt som en man misshandlades och rånades på bland annat sin mobiltelefon och plånbok, i Stadsparken i Uppsala. Polisen grep fyra personer strax efter händelsen.

- Det har hållits förhör under dagen och de sitter nu anhållna misstänkta för rån, säger Nina Dahlström, vakthavande befäl i Uppsala.

Enligt polisen ska det röra sig om fyra ensamkommande, från Afghanistan, som var berusade när de greps. De fyra misstänkta ska vara från 16 år och uppåt.

Ytterligare fyra fall av rån inträffade i Uppsala under natten. Vid 22.25-tiden på fredagskvällen larmades polisen om ett personrån på Granitvägen.

-Det var en kille, född 1999, som blivit rånad på sin mobiltelefon och klocka, säger Torbjörn Karlsson, länsvakthavande polisbefäl.

Enligt den anmälan som upprättats ska målsägaren ha blivit knivhotad av två maskerade figurer.

Klockan 00:26 blev ett par rånade på Svartbäcksgatan.

-Det är en man och en kvinna som är ute och de blir påhoppade av fyra ynglingar och man tillgriper ett smycke från kvinnan, säger Torbjörn Karlsson.

00.48 fick polisen uppgifter om att något hänt utanför Upplands nation, och det visade sig vara en person som utsatts för ett rån.

-Där var det någon form av bråk mellan tiggare, och tydligen tog någon av dem kontanter från en annan. Vi har ingen gripen i nuläget men jag kan säga att vi har goda förutsättningar att lyckas med utredningen, säger Torbjörn Karlsson.

Ytterligare en anmälan om rån upprättades klockan 03.18. Brottsplatsen är angiven till Sysslomansgatan, i närheten av Göteborgs nation.

-Det rånet hade inträffat tidigare, men vi fick in det sent då målsägaren inte tyckte att det var dignitet nog på det att ringa 112, vilket vi nog vill säga att det var. Målsägaren var en man och han hade blivit av med en halskedja och en mobiltelefon.

På lördagseftermiddagen var ännu ingen gripen i de övriga fallen. Enligt polisen ska de fyra anhållna inte vara misstänkta för att ha utfört övriga rån.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!