Föräldrar oroliga efter knivdådet

En del föräldrar är oroliga för att skicka barnen till Kvarngärdesskolan, efter att en 17-åring knivhöggs till döds vid skolan i söndags.

21 augusti 2018 18:10

Under måndagen var det skolstart för eleverna på Kvarngärdesskolan. Flera föräldrar ska dock ha känt oro för att skicka sina barn till skolan efter händelsen i söndags då en 17-årig pojke blev knivhuggen till döds vid Kvarngärdesskolan. Sent under måndagskvällen var det även en brandattack mot ett hus på Liggargatan i Kvarngärdet, samt en bilbrand i närheten av skolan.

– Vissa föräldrar har känt oro för att skicka sina barn till skolan efter det som hänt: Men barnen har varit glada och nöjda i skolan tillsammans med personalen, säger Gunilla Söderström, rektor på Kvarngärdesskolan.

Inga barn ska ha hållits hemma från skolan.

– Vi erbjuder extra stöd, och uppmanar föräldrar att ta kontakt med barnens mentorer för att göra upp en plan för hur barnen ska komma till skolan. Vi förstår att man blir orolig som förälder. Men ingen av händelserna har en direkt koppling till skolan. Här är det lugnt och tryggt, säger Barbara Kowalska, områdeschef på utbildningsförvaltningen vid Uppsala kommun.

I en tidigare version av den här artikeln uppgav UNT att barn ska ha hållits hemma från skolan på grund av händelserna i området. Det här ska dock inte stämma enligt rektorn och därför har artikeln ändrats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lisa Selander