Flera inbrott under onsdagen

Under onsdagen fick polisen ta emot flera anmälningar om inbrott. "Vi utesluter inte att brotten kan höra ihop".

4 september 2019 18:49

I Örsundsbro möttes polisen vid 14-tiden av en sönderslagen ruta på en villa. Här misstänker polisen att tjuvarna har knackat på och sedan krossat rutan och stulit flera smycken. Nu letar polisen efter en liten mörk ”golfliknande” bil.

Liknande skeende hände i Sunnersta där två inbrott inträffade. På Askvägen hade en ruta krossats och tjuvar försökt ta sig in. Polisen rubricerar brottet som försök till grov stöld men väljer att inte gå vidare med en teknisk undersökning. Vid 15:30 larmades polisen till Blåhakevägen där en ruta krossats och tjuvar tagit sig. Polisen har påbörjat en teknisk undersökning och har sett att personer varit inne i huset. Ännu är ingen misstänkt för något av brotten. Men alla tre inbrott har alltså genomförts genom att krossa rutor.

– Vi utesluter inte att brotten kan höra ihop, men det är ingenting vi vet säkert i nuläget. Vi arbetar nu vidare med tekniska underökningarna på de platser där det finns spår att säkra, säger Pär Olsson, presstalesperson på polisen.

– Vi har inbrottsräder då och då, inte helt ovanligt att det kommer ett skov, som kommer tätt både geografiskt och i tid. Vi är beredda att det kommer in fler anmälningar under kvällen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lise Kalén