Få svar om Seminarieparkens framtid

Kommunalrådet Erik Pelling (S) svarade på besökarnas frågor under Seminarieparkens vänners­ årsmöte på tisdagen. Men framtiden för den sedan länge omdiskuterade parken är fortfarande oviss.

4 april 1916 15:16

– Det kommer antagligen att byggas i kvarteret Seminariet, men det kan göras på olika sätt. Därför är det bra att det förs en dialog.

Så sa Erik Pelling (S) under det möte på Stadsbiblioteket som arrangerades av Seminarieparkens vänner på tisdagskvällen. Kommunalrådet var inbjuden för att kunna svara på frågor om parkens framtid och under ett kort anförande var han noga med att poängtera för mötesdeltagarna att Uppsala kommun arbetar hårt för att bekämpa bostadsbristen i staden.

– Det här är en väldigt stor utmaning för kommunen och vi kommer att göra allt för att nå målet med att tredubbla bostadsbyggandet i kommunen, sa Erik Pelling.

Exakt hur Seminarieparken kommer att påverkas av bostadsbyggandet är i nu­läget oklart, mer än att det i den detaljplan som nu håller på att tas fram planeras för bostäder vid fotbolls­planen som i dag finns placerad intill den gamla skolbygg­naden i parken.

– De nya planerna för Seminarieparken har inte kommit upp på en politisk nivå ännu, sa Erik Pelling under mötet.

Från NCC:s sida står det klart att inriktningen fortfarande är att bygga bostäder i delar av området:

– Vi har en dialog med kommunen för att hantera Seminariet på bästa vis. Vår inriktning är att utveckla kvarteret delvis för bostadsändamål, sa NCC:s regionchef Jens Almcrantz till UNT på tisdagen.

Fastighetsbolaget har också deltagit på träffar med Seminarieparkens vänner. Enligt Jens Almcrantz är föreningen en viktig dialogpartner, även om parterna har olika intressen i ärendet.

När UNT besökte parken vid lunchtid rådde stilla frid mellan de regntyngda äppel­träden. Elsy Johnsen brukar gå genom parken ett par gånger i veckan, på väg till och från Fyrishov.

– Om de placerar husen där borta vid granarna kan jag nog tänka mig det, där är så skräpigt i dag. Men inte i själva parken, den borde man rusta upp, ordna bättre belysning och något för barnen.

Jens Hilborn som rastade hunden Elsa när UNT var på plats i Seminarieparken konstaterade att det behövs bostäder i det växande Uppsala:

– Det vore lite synd på ett sånt här ställe, men om bara husen blir fina så är det kanske okej. Det finns inte många ställen att bygga på i Uppsala längre.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!