Duschvattnet rinner åt fel håll

Badet renoverades för 25 miljoner kronor – ändå lutar golvet fel i tjejernas duschrum. Nu rinner det in vatten från duscharna till omklädningsrummet.

14 augusti 2019 13:00

I september förra året invigdes nyrenoverade Gottsundabadet. Det nygamla badet hade fått en upprustning med nya omklädningsrum, ny bassäng och ny stor bastu i badområdet.

Men redan från start fanns problem med tjejernas duschrum. Vatten från duscharna rinner genom en dörröppning in till omklädningsrummet.

– Det är alltid så där med simhallar att någonstans så blir det lite fel, säger David Magnusson, avdelningschef på Gottsundabadet som tillhör Fyrishov AB.

Felet har varit känt sedan slutbesiktningen efter renoveringen, men på grund av sjukskrivning har arbetet inte utförts. Krister Pallin, fastighetschef på Fyrishov, kan i dag inte ge någon exakt tidsplan för när lutningen ska justeras.

– Vi vill inte påverka verksamheten för mycket och det är lite småkrångligt att göra om lutet. Renoveringen av Gottsundabadet kostade Uppsala Kommuns Fastighets AB 25 miljoner kronor, men det ska inte tillkomma ytterligare kostnader för att åtgärda felet.

Som det är nu får personalen och stammisarna på Gottsundabadet fortsätta att ta bort vatten som runnit in till omklädningsrummet varje timme. Under året har färgen på dörrlisterna flagat.

– Det ska inte rinna vatten där, medger David Magnusson.

I damernas omklädningsrum finns speglar och hårtorkar precis utanför duscharna.

Finns det risk att hårtorkarna hamnar i vattnet och att någon får en elstöt?

– Nej, det är ingen fara. Det är jordfelsbrytare överallt, så strömmen skulle bryta direkt. Det är helt ofarligt, säger Krister Pallin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Matilda Nilsson