Dubbel dieselstöld under natten

Två misstänka dieselstölder under söndagsmorgonen. I Håbo sökte polishundar efter misstänkta gärningsmän och i Uppsala har någon tillgripit 400 liter diesel från en grävmaskin.

19 maj 2019 13:42

Det var strax efter midnatt som en privatperson larmar polisen om en misstänkt bil som rör sig i anslutning till området vid Sveaskogs anläggning i Häggeby, i Håbo. När polisen kom till platsen anträffade man bilen och fann bland annat brytverktyg. Ytterligare en bil anträffades inne på området. På flaket fann polisen två större dieseltankar. Båda bilarna togs i beslag för vidare undersökning. Under natten sökte även polishundpatruller av området efter de misstänkta gärningsmännen men fann inga.

– Vi har inte anträffat några de har lämnat till fots eller blivit upphämtade av ett tredje fordon. I nuläget har vi inga misstänkta, säger Linde Wideberg, presstalesperson på polisen.

Under söndagsförmiddagen upptäcktes ytterligare en dieselstöld. Vid en lada utanför Uppsala har någon eller några tagit sig in i en lada genom en skjutdörr och tillgripit 400 liter diesel från en grävmaskin. Inte heller där har polisen i nuläget några misstänkta och det fanns inga möjligheter att genomföra en teknisk undersökning.

– Initialt utreds stölderna som två separata händelser. Men utredningen får visa om det finns något samband mellan de två dieselstölderna, säger Linda Wideberg.

Polisen har skrivit två anmälningar gällande stöld genom inbrott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell