Dom: Ska ha hotat bekant och sexuellt ofredat polis

En man i 25-årsåldern döms till två månaders fängelse. Enligt domen ska mannen sexuellt ofredat och hotat en polis genom att ha slickat på en bilruta.

21 augusti 2019 21:21

En natt i juli fick en 25-årig man skjuts från Hälsingland till Uppsala av två män som han var flyktigt bekant med. Efter att ha klivit av i Uppsala ville 25-åringen så småningom återvända till Hälsingland. När bilföraren vägrade ska 25-åringen ha dragit fram en kniv och uttalat dödshot mot föraren. För vilket mannen döms för olaga hot.

Läs mer:Knivhotad förare fick expedit att slå larm

I Gävle stannade bilen vid en hamburgerrestaurang där en av de hotade männen uppmärksammade en anställd genom att teckna ordet "polis" med läpparna och forma en pistol med fingrarna. Den anställde tryckte på överfallslarmet och polis kunde senare gripa 25-åringen och beslagta två knivar.

När 25-åringen senare samma natt skulle transporteras till Uppsala av två poliser ska han enligt domen hotat poliserna. Han döms därför för två fall av hot mot tjänsteman. Han döms även för ett fall av sexuellt ofredande då han ska ha gjort sexuella anspelningar mot en av poliserna samt ha slickat på en ruta. Mannen förklarar att poliserna knuffat in honom i bilen och dragit åt handfängslet för hårt. Han ska ha fått kramp i benet och ropat på poliserna samt slickat med tungan för att förklara att han ville att de skulle lossa handfängslet. Tingsrätten finner dock förklaringen orimlig.

Mannen som tidigare dömts för bland annat narkotikabrott och misshandel döms till två månaders fängelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell