Därför väljer han att bo i en husbil

Gurgîn Bakircioglu sa hejdå till sin lägenhet och majoriteten av sin ägodelar. Nu bor han tillsammans med sin hund Ronja i en husbil. Nicole Gustafsson

20 april 1916 22:32

På parkeringen strax intill Islandsbron i centrala Uppsala har Gurgîn Bakircioglu ställt sin husbil. I natt ska han sova här. Det är 20 dygn sedan han valde att skänka bort majoriteten av sin ägodelar och flytta in i bilen.

- Jag blev trött på alla materiella saker. Det kändes som om de materiella grejerna ägde mig och inte att jag ägde dem. Jag lockades av att leva med så få saker som möjligt, så jag flyttade ut från min lägenhet och gav bort mina grejer, säger Gurgîn Bakircioglu.

Gurgîn Bakircioglu valde att enbart ta med sig ett trettiotal saker till husbilen, och majoriteten av dem tillhör hunden Ronja. Att ha få ägodelar och leva enkelt och mobilt är en dröm som Gurgîn Bakircioglu haft. En dröm som han är priviligerad att kunna få testa på.

- Det finns bara två typer av människor som bor såhär. Medelklassungar som är trötta på att vara bortskämda med materiella ting och väljer nått annat och de som inte kan välja alls. Det är viktigt att komma ihåg.

Se tv-inslaget ovan där Gurgîn Bakircioglu berättar mer om hans liv i husbilen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!