Cheerleaders från Uppsala blev historiska under natten

Första svenska VM-titeln i cheerleading togs när juniorlaget med medlemmar från GF Uppsalaflickorna från Uppsala grävde guld i USA under natten.

25 april 2019 06:55

VM i cheerleading pågår för fullt i Orlanda, USA. Och för bara ett par timmar sedan blev Sverige med medlemmar från GF Uppsalaflickorna som också är medlemmar i laget USC Excaliburs historiska, då man för gången någonsin vann ett VM-guld.

– Vi är helt mållösa. Det tjejerna presterade i dag var det enda vi tränare kunde önska och att det ledde till ett guld är helt fantastiskt och så stort. Vi är fortfarande kvar på arenan och njuter av vinsten med våra underbara supportrar, säger de fyra tränarna Malin Almskoug, Nicole Helgsten, Elin Svensson och Helena Green, i ett pressmeddelande.

Det är för andra året i rad medlemmar från GF Uppsalaflickorna är med och representerar det svenska juniorlandslaget i cheerleading, Team Sweden Junior Allgirl. Under förra året hamnade laget på en snöplig fjärde plats i junior-VM medan det svenska damlandslaget tog Sveriges andra brons och Sveriges tredje VM-medalj genom tiderna.

– Som förbund är vi enormt stolta över insatsen och resultatet från utövare och tränare. Men även över hur vårt juniorlandslag tagit rollen som sportsliga föredömen. Jämförelsen med de resurser och förutsättningar som konkurrenterna har, gör smaken av guldet ännu sötare, konstaterar Katarina Eriksson i pressmeddelandet.

Resultatlistan

1. Sverige

2. Norge

3. USA

4. Tyskland

5. Finland

6. Kanada

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!