Butik flyttar efter 13 år: ”Struntar i våra behov”

Efter 13 år på Rackarberget flyttar Kooperativet Capella till Ekeby. Men flytten är bitter då föreningen oroas över den nya lokalen som är hälften så stor som den gamla.

25 augusti 2019 15:26

Under fredagen var det utförsäljning för Kooperativet Capella, en verksamhet som riktar sig till personer med psykiska funktionshinder. Samtidigt påbörjar föreningen flytten till den nya lokalen i Ekeby. Föreningen kommer dock att behöva göra sig av med saker då den nya lokalen är 375 kvadratmeter – att jämföra med lokalen på Rackarbergsgatan som är drygt 700 kvadratmeter.

– Vi har ingen möjlighet att bedriva verksamhet i de nya lokalerna, säger Petter Hedin, ordförande i föreningen.

Han och de övriga drygt tio anställda är besvikna och beskriver de senaste tre åren som en kamp mot Uppsala kommun.

– Det känns inte som att vi har blivit tillfrågade om våra behov. Det känns som att vi är piskade till den nya lokalen, säger Eva Nelin, verksamhetsledare i Capella.

När UNT besöker föreningens nya lokaler är diskmaskinerna inte inkopplade och verktyg samt stegar och städmaterial ligger på golvet.

– Det skulle vara slutbesiktigat i går (torsdag). Men vi kommer kanske inte ens kunna starta vår verksamhet under nästa vecka, säger Eva Nelin.

På omsorgsförvaltningen beklagar Lena Thalén, avdelningschef, situationen.

– Sedan vi fick reda på att Capella inte skulle kunna vara kvar har vi visat upp ett flertal objekt som de tackat nej till. Vi har försökt lyssna in så gott vi kan men det går inte heller att tillgodose alla önskemål då det ändå finns ramar som man måste hålla sig till, säger hon.

UNT har försökt nå Stadsbyggnadsförvaltningen som ansvarar för lokalen i Ekeby.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell