Biljakt efter stöldförsök i Uppsala

Två män har gripits efter att ha försökt stjäla en hjullastare i Uppsala.

28 juni 2019 04:53

Det var strax före klockan 03 som polisen larmades av en person i Uppsala som upptäckt att någon kört i väg med hans hjullastare.

– Han vaknar av att någon startar hjullastaren och inser att den håller på att bli stulen. Därefter tar han upp jakten på de här tjuvarna. När de sen upptäcker att de håller på att bli avslöjade drar de ifrån platsen i en bil, säger Johan Sohlberg, RLC-befäl vid Uppsalapolisen.

Efter en kortare tid lyckades inringaren guida polisen som sen tog upp jakten. Efterföljandet pågick därefter i en dryg mil via Fullerö, Gamla Uppsala, Svista och Forkarby.

– Vi hade flera patruller på väg där. Det finns en del som tyder på att gärningsmännen inte hittar så bra i området för de körde in på en mindre grusväg. Den här grusvägen hanterar de inte så bra så i samband med att patrullen kommit ikapp dem så kör de här männen av vägen, säger Johan Sohlberg.

Polisen lyckades snabbt gripa de två gärningsmännen, en man i 40-årsåldern och en man i 20-årsåldern.

– Det gick ganska snabbt och gripandet var odramatiskt. De är inte hörda ännu utan kommer att höras under morgondagen.

Männen misstänks nu för försök till grov stöld med bakgrund av det höga godsvärdet.

– I och med att förundersökningsledaren har valt den här rubriceringen uppskattar jag värdet till över 200 000 kronor, säger Johan Sohlberg.

En åklagare kommer under morgonen att besluta ifall männen ska anhållas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Pontus Keskisärkkä