En klassisk bandyfrukost består av pytt i panna. Enligt tradition är Flustret en välbesökt restaurang under bandyfrukosten då den ligger ett stenkast i från Studenternas, där finalen ska spelas. De har förberett sig med ett ordentligt lass pytt i panna.
– Vi har beställt hem 220 kilogram pytt. Det är fullt upp just nu, vi har förberett för 500 bokningar och har nu 400 till frukosten, säger Johanna Norrestam, delägare för Flustret.
Hur känns det att bandyfinalen är tillbaka i Uppsala?
– Det är jättekul. Det är ju en folkfest utan dess like och de gäster vi har pratat med tycker likadant.
Jonny Mikleu, ägare för Hamnpaviljongen, har förberett sig för bandyfrukosten i två veckor.
– Vi kommer förbereda minst 30 kilogram pytt, det kommer även att finnas Janssons, prinskorv, sill och potatis, precis som Hamnpaviljongen haft tidigare, berättar han.
Har ni hört från matgäster vad de tycker om festligheterna?
– Det är första gången vi som ägare lagar bandyfrukost, men intrycket är att mycket går på tradition. Ett gäng från Göteborg sa att de var beredda att stå och äta om plats inte fanns, då de alltid ätit här förr.
Johan Hedberg, kanske mer känd som "Matgeek" med sina dryga 200 000 följare på Youtube har tillagat den officiella bandypytten.
– Jag blev tillfrågad att laga den. Då jag tycker att det är hur kul som helst att finalen är tillbaka i Uppsala var jag inte svårövertalad. Det är roligt att visa att man kan laga en god pytt med lokalproducerad varor, säger han.