Vintips: Tre roséfavoriter

Citys vinskribent Igor Arvidsson tipsar om tre rosévin till rosésäsongen.

Igor Arvidsson

Igor Arvidsson

Foto:

Uppsala2009-05-15 06:00
Nu är rosésäsongen här så till helgen blir det tips på tre favoriter. Rosévin går bra till sallader, stekt fisk och mycket annat. Till sydfransk fisksoppa, Bouillabaisse, är rosé den traditionella drycken.

De Bortoli dB Selection Rosé, #6239, 189 kr för 3 liter.
Av de roséviner som finns på box är det här den bästa. Ett vin gjort i en mjuk stil med söta röda bär och mild syra. Gör sig bra att dricka på fri hand, väl kyld.

Chapel Hill Merlot Rosé 2008, #95118, 55 kr. Chapel Hill brukar göra bra vin i budgetklassen, likaså det här rosévinet. Enkelt men fräscht i lätt stil, smak av citrus och röda bär. Bättre till mat än på fri hand.

Montes Cherub Rosé of Syrah 2008, #96287, 99 kr.Det här min favorit bland årets rosélanseringar. Tät frukt med föredömlig komplexitet, flintig doft med rött äpple, gräs och fina citrusnyanser.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om