Vinnarkockar från IFL Kämpasten

Sodexos restaurang på IFL Kämpasten i Sigtuna utsågs torsdagen den 22 april till Årets företagsrestaurang på restaurangmässan Gastro Nord.

Uppsala2014-02-18 17:17

Vinsten betydde väldigt mycket glädje, berättar Johan Kuhn, 32 år, som tillsammans med Niklas Pallgren, 31 år, komponerade de vinnande två lunchrätterna på tid.
-Det är otroligt roligt att få vinna, det betyder mycket uppmärksamhet också i företaget, säger han.
De får var sitt resestipendium på 15000 kronor för att förkovra sig i yrket. Vart resan går är ännu inte bestämt.
- Det kanske blir New York eller Spanien, säger Johan Kuhn, som dagen efter tävlingen är på plats i köket på IFL Kämpasten.

Samspelta i köket
Han och Niklas Pallgren har arbetat tillsammans i drygt fyra år på två olika anläggningar. På IFL Kämpasten har de varit sedan januari 2008.
Tävlingen bestod av två rätter som skulle lagas på två och en halv timme. Den ena rätten hade de sex finallagen kunnat träna på, den andra var en improvisation utifrån en hemlig råvarukorg. Rätten som de hade tränat på var en rödvinsglaserad högrev med ljummen sallad på bönor, rotfrukter och pepparrot, serverat med rotselleripuré, terrin på lök och kål samt frasig schalottenlök och tillagades på en timme.

Ny rätt på en timme och 45 minuter
För den improviserade rätten berättar Johan Kuhn att de hade 45 minuter på sig att skriva ett recept utifrån de hemliga råvarorna och sedan en timme att laga rätten. Det blev en örtbakad sej toppad med en äpple- och fänkålssallad med chili, rostade grönsaker och senapskräm.
Juryns motivering: "Dagens vinnarlag sticker ut rejält tack vare sina nutida fräscha restaurangrätter. Råvarorna är vällagade och rätterna håller jämn hög nivå. Laget har genomgående arbetat proffsigt och metodiskt. Deras snygga presentationer imponerar stort på juryn."
Mässan är enligt ett pressmeddelande Nordens största fackmässa för restauranger och pågår i Stockholm. Tävlingen arrangeras av tidningen Restaurangvärlden i samarbete med SHR, Valio och Atria Foodservice.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om