Under söndagseftermiddagen inleddes euroländernas toppmöte som skall godta eller avvisa Greklands senaste nödlånsförslag. Om en uppgörelse inte nås är det möjligt att Grekland tvingas lämna valutasamarbetet.
– Det är en viktig stund i vår historia och för vår framtid. Vi vill att Grekland ska stanna i EU och behålla euron. Även fast det blir svårt ett tag framöver.
Så säger Asterios Ziakoulis, ordförande för Grekiska Kulturhuset i Uppsala. Bland medlemmarna på plats i föreningens lokal går åsikterna isär om vad som måste göras i hemlandet, men alla är överrens om att söndagens möte är avgörande för Greklands framtid.
– Det handlar inte bara om ekonomi längre, utan också om unionen. Det har växt en spricka mellan länderna, framförallt Frankrike och Tyskland. Jag är förbannad över att det gott såhär långt, säger Tassos Efstathiou.
Det nya förslaget från Grekland, röstades genom i det grekiska parlamentet natten till lördag och är till stora delar identiskt med det som röstades ner vid folkomröstningen förra veckan. Men med ändringarna att Grekland får ett större nödlån och skuldavskrivningar.
– Det finns det ingen annan utväg än att acceptera sparpaketen. Det här är en chans för det grekiska folket att göra gemensam sak. Jag vill att Grekland ska sluta ses på som Europas problembarn, utbrister Tassos Efstathiou och får medhåll från föreningens ordförande Asterios Ziakoulis.
– Det gör ont att lyssna på att hela världen pratar om Greklands problem. Det är dags att Grekland tar sitt ansvar.LÄS MER: Tuffa euro-krav för GreklandLÄS MER: Tillfällig "grexit" inte gångbart