Under ett ”diskret och oannonserat” besök på Tensta konsthall var han enligt bloggen tvungen att ge sig av hals över huvud ”på grund av lokalbefolkningen”. Tenstas ”lokalbefolkning” (Tensta är en stadsdel i Västerort, Stockholms kommun) representeras här av ”några föga konstintresserade ynglingar” (vad vet Vilks om det?) som kommit för att ”bekräfta” att han var där.
Vilks skriver vidare att det började samlas ”intressenter” utanför konsthallen, varför det beslöts att han omedelbart skulle ge sig av.
Oavsett vad dessa ”intressenter” av okänt numerär och med ospecificerade ärenden hade för sig vid konsthallen, avslöjar Vilks slutkläm en avgrund av förakt och fördomsfullhet: ”I Tensta gäller andra lagar än dem vi eljest tänker oss gälla.”
Jaså? Lars Vilks tror sig veta 18 000 stockholmare följer andra lagar än ”vi”? Vilka ”vi”? På vilka grunder drar han dessa vittgående och uppseendeväckande slutsatser? Och vad hände egentligen denna dag på Tensta konsthall?
Vi-och-dom-förakt
Sällan har det inskränkta och oreflekterade vi-och-dom-perspektivet manifesterats med ett så oförblommerat förakt som i Lars Vilks blogg Vilks.net.
Lars Vilks.
Foto: Scanpix
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!