Västgöta nation

Antika kristallkronor, ett nytt pingisbord, cocktaildrinkar, en välbesökt fiskrestaurang och ekologiska råvaror är några av ingredienserna på Västgöta nation. Men populärast är ändå de dagliga soppluncherna.

Jannike Fager är  lunchvärd på Västgöta nation

Jannike Fager är lunchvärd på Västgöta nation

Foto: Rolf Hamilton

Uppsala2009-03-02 14:34
Det gäller att vara ute i god tid för att knipa platserna i de välinsuttna sofforna på Västgötas nedervåningen. Några som lyckats med det är Kajsa Starlander, Charlotta Wikberg, Eleonora Strand och Oscar Blomdahl. De har lagt beslag på en av soffgrupperna och har precis ätit upp sin soppa. Vanligtvis brukar de äta lunch på Stockholms men uppskattar variation och tycker att Västgötas känns lugnare och att det är varmare lokaler där.

Mest av allt tycker de om brödet som serveras.
- Vi kanske kommer hit mer nu när vi vet hur gott brödet är, säger Oscar Blomdahl.
Denna torsdag kan de som besöker Västgötas sopplunch välja mellan krämig champinjonsoppa och broccoli- och potatissoppa.

Hembakt bröd, råkostsallad och yoghurtdressing ingår också och nationen har ekologiska ambitioner.
- Så långt som möjligt använder vi ekologiska produkter och vi väljer hellre en ekologisk vara än en ickekologisk. Det är bara vegetariska luncher och det finns alltid veganalternativ. Vi gör all maten själva också, säger Jannike Fager, lunchvärd på Västgöta nation.

På övervåningen är det tystare, där sitter en och annan student och pluggar och böcker om politisk teori samsas med soppskålarna på borden.
Fakta Västgöta nation:

- Tillsammans med Gotlands och Värmlands nation arrangerar Västgöta nation en Tefatsgasque den 7 mars. Pulkaåkning i slottsbacken är ett av momenten.
- Djäknen är Västgöta nations pub som ligger i ett medeltida valv.
- För den som vill starta torsdagskvällen med en lyxig drink är Västgöta ett alternativ då Fiskrestaurant & cocktailbar Blå har öppet varje torsdag. Att boka bord i förväg är en bra idé.
- Mottot i nationens idrottsklubb är "Det viktigaste är inte att vinna utan att vara snygg".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om