Personen, som inte vill framträda med namn, ska ha sett det vargliknande djuret när hon promenerade i Kåbo, på parkeringen vid Sveriges geologiska undersökning, SGU. Klockan var runt 23.30 på måndagskvällen.
– Det var upplyst på parkeringen och där stod djuret. Jag är helt säker på att det var en varg, säger hon.
Hon säger sig även ha sett stora djurspår i snön.
– Jag tyckte det var obehagligt. Jag har en tax hemma. Och jag vågade inte gå ut och skotta snö efteråt, säger hon, som dock inte hann fotografera "vargen".
Monica Eriksson, vilthandläggare på länsstyrelsen i Uppsala, har inte fått in några iakttagelser om varg den här veckan.
– Men varg kan dyka upp var som helst, så visst är det möjligt att det kan ha varit en varg i Kåbo. Det börjar bli den tiden på året nu. Valparna lämnar sitt revir och ger sig ut på vandring
Senast förra veckan rapporterades iakttagelser av varg i centrala Uppsala, i Kungsängen.
– Vi skickade ut några fältarbetare att undersöka platsen. Men dessvärre var området en populär rastplats, så det gick inte att säkra några vargspår eftersom det var så upptrampat av hundar, säger Monica Eriksson, som framhåller att det är önskvärt att rapportera misstänkta vargiakttagelser till länsstyrelsen.
– Det handlar bland annat om inventeringssyfte. Vi räknar antal vargar från oktober fram till den sista februari. Här i Uppsala län delar vi ett vargrevir upp mot Gävleborgs län.
Samma kväll som den misstänkta vargen siktades i Kåbo, letade en ägare efter sin bortsprungna hund, av rasen Siberian Husky. Uppslabon Eva Wikström hade sett på Facebook att en ägare efterlyste sin hund som sprungit bort vid 23-tiden – i Kåbotrakten.
– Den rasen ser ju faktiskt varglik ut, säger Eva Wikström.
Men hur ser man egentligen skillnad på en varg och en hund? Vilthandläggaren Monica Eriksson svarar:
– Det kan vara svårt om det är mörkt ute och på långt håll. Men vargen är ganska så stor. Och den rör sig på ett annat vis, liksom mer målmedvetet.