Var fjärde svensk är en Matlåda
Nu har de rört ihop det på Lunchfrämjandet. I främjandets egen lunchvaneundersökning från i fjol har man hettat upp anrättningen ytterligare och fått fram en s k klusteranalys. En analys som pekar ut fem olika typer av lunchare: Matlådan, Njutaren, Arbetsmyran, Skrivbordsätaren och Hemmaluncharen.
Matlådans motpol hittar vi i Njutaren. Han äter på restaurang, ofta subventionerat och tar mycket god tid på sig. Och inte nog med det. Han jobbar sällan heltid.
Arbetsmyran äter oftast i personalmatsalen, många gånger i sällskap med sina arbetskamrater. Arbetsmyran har en stor tilltro till lunchens betydelse för att orka ännu mer på jobbet.
Hemmaluncharen är ofta en företagare som tar korta lunchraster. Företagaren äter sällan på lunchrestaurang eftersom det antingen är för dyrt eller att utbudet är för risigt.
Slutligen Skrivbordsätaren som använder minst tid av alla till att äta på lunchen. Han gör något annat istället. Det han trots allt stoppar i sig vid sitt skrivbord tar han med sig hemifrån.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!