– Det är ett jättefint pris att få. Men även om det är jag som kläckte idén är det många som har bidragit. Jag hade inte kunnat göra det ensam, säger Charlotte Säfström.
Jonas Pertoft, ordförande i juryn för Guldhjärtat, säger att intresset för priset har ökat. I år var 32 företagare nominerade, tidigare har det varit runt 20. Han säger att han när priset instiftades trodde att det kanske kunde delas ut i två år. Men det har inte varit några svårigheter att hitta lämpliga pristagare.
– Man blir riktigt imponerad av hur många som har modet, kraften och viljan att göra något extra, säger han.
Priset är, förutom äran och ett specialdesignat konstverk, att man får bestämma vilket projekt som ska få de 20 000 kronor som Rotary samlat in samt en annons i Uppsalatidningen.
Charlotte Säfström säger att det var ett möte på Akademiska sjukhusets Barnfonds kontor, där 11-årige Simon, som legat inne på sjukhuset, fick henne att vilja göra något för barnen där.
– Han berättade hur roligt det var när clownerna kom. Ska man samla in pengar finns inte så många andra sätt än att tjata. Men jag kom på att jag har ju en nyöppnad restaurang och tänkte att man kunde göra något festligt.
315 205 kronor samlades in under middagen, vilket är det största enskilda bidraget som Akademiska sjukhusets Barnfond har fått.
Hur mycket det kostade företaget har hon inte vågat räkna ut. Men arrangemanget gav mersmak. I november hålls nästa välgörenshetsmiddag i von Kraemers Matsal.