Valborg avslutas med majmiddag

Klädkoden är mörk kostym och i Västgötas festsal sitter ett trettiotal uppklädda gäster som kommit för nationens majmiddag. Under kvällen kommer de att äta en femrättersmiddag, våren till ära.

Sofia Hagberg

Sofia Hagberg

Foto: Tomas Lundin

Uppsala2011-05-01 22:37

När UNT är där tar de kvällens första snaps som traditionsenligt sköljs ner efter en visa. En av gästerna, Oscar Almgren som är i slutfasen av sin utbildning som civilingenjör inom it-teknik berättar att han gjort de flesta valborgsmåsten under helgen förutom champagnegaloppen. En helg som han nu avslutar med sin allra första majmiddag.
– Att jag inte gjort det tidigare är bara en tillfällighet. Men jag tycker att det är en trevlig upplevelse, intimt och gemytligt, säger han.

Förrätten, Toast Skagen, med den efterföljande beskan får av honom ett gott betyg, han är nöjd. Teologistudenten Sofia Hagberg är på sin andra majmiddag och får under UNT:s besök in kvällens andra rätt av fem, en sparrissoppa med en ostgrissini.
– Jag hoppas att det blir väldigt trevligt i kväll, men det brukar vara så, säger hon.
Efter soppan serveras gästerna en chiligranité, halstrad röding med varm primörsallad och till slut en rabarberkompott och hemmagjord glass som avrundar middagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!