Kritiken kommer främst från de boende i Bergsbrunna. Här tycker många att det blir för långa avstånd till hållplatserna. Enligt Mats Åkerblom, boende i Bergsbrunna sedan 50 år tillbaka, får nu äldre i området lov att ta färdtjänst om de ska någonstans.
– UL tyckte att vi hade förnuftiga förslag och argument, men de säger att det är för sent att ändra något nu och att det får i sådant fall göras i december, säger han.
LÄS MER: Är det omöjligt att tänka om?
I december trycks en ny tidtabell och då kan det alltså finnas utrymme för förändringar. Det är dock inte alla som ogillar de nya busslinjerna.
– Jag förstår så väl de boende i Bergsbrunna. Men det är många fler som berörs i Nåntuna och för oss blir det mycket bättre, säger Gunilla Wennström, boende i Nåntuna hage.
Busslinjerna drogs om för att skapa snabbare och kortare restider. Enligt Sture Jonsson så tittade man, i detta fall på, att det var fler som skulle få det bättre och färre som skulle få det sämre.
– Det är ju alltid väldigt olika i vad man tycker är en försämring eller förbättring. Många har varit positiva till att det går snabbare på en del linjer, säger han.
För de boende i Nåntuna blir det alltså tätare turer och direktförbindelse med kungsängsesplanaden och vidare in i centrum.
Har ni varit i dialog med alla berörda parter innan beslutet togs?
– Vi har haft flera omgångar av medborgardialoger och det har funnits alla möjligheter att lämna synpunkter och förslag, säger Sture Jonsson.