Grönt konstgräs, en gammal mörkgrön citroen, kuddar som går i orange, turkost och rosa – och så några palmer på det. På Picnics uteservering spar man inte på krutet.
– En fotograf var här och fotade uteserveringen och la ut bilderna på sin Facebook. Han fick kommentaren, "Men gud, har du pratat med dem om färgerna", skrattar Ann-Sopfie Myrefelt, hotelldirektör på Radisson Blu där restaurangen Picnic och uteserveringen huserar.
Men målet var inte att skapa en färgharmonisk plats – syftet var att uteserveringen skulle bli lite galen, sticka ut och bryta av mot den gråa hotellfasaden. De ville inte hamna i "rottingträsket", som Robert Mentzer uttrycker det.
Nytt för i år är att man målat om stolarna, byggt nya bord och tagit in en rostig hammock. Dessutom har man fixat till en större bar som kommer att ligga i anslutningen till den gröna Citroenen. Den lilla uteserveringen rymmer runt 90 platser och redan nu har man gått över till sommarmenyn.
– Det blir grillat i olika former, räkmackan som vi inte kan ta bort.., och smörgåstårta och silltallrik, säger Food & Beaverage manager Robert Mentzer.
Man kanske kan tro att uteserveringar är beroende av fint väder. Men trots att förra årets sommar var så varm, märkte de inte av någon ökad tillströmning på uteserveringen.
– Tvärtom. Det var så himla varmt att folk flydde stan. Och det såg man också när man gick förbi andra ställen, det var helt dött i Uppsala, säger Ann-Sopfie Myrefelt
Fotnot: Picnic ligger i hotellet Radisson Blu, Stationsgatan 4.