I torsdags spelade eleven fotboll på rasterna här på Uppsävjaskolans skolgård. På måndagen vajar flaggan intill den färgglada rutschkanan på halv stång.
Skoldagen inleddes med att alla elever samlades i sina klassrum. Där fick de veta att deras skolkamrat inte kommer tillbaka, utan dog i en bilbrand på torsdagskvällen tillsammans med sin pappa och sitt yngre syskon.
– Det är viktigt att möta de frågor som eleverna själva har och inte börja prata om det man själv tänkt på. Vad gäller fakta berättar vi om det som hänt utan att gå in på detaljer. Vi vet ju till exempel inte varför det hänt, det håller polisen på att utreda, säger skolans rektor Katarina Lehrberg.
Både i klassrummen och på rasterna har skolan bemannat upp, bland annat med personal från centrala elevhälsan, för att kunna fånga upp elever som behöver stöttas.
– Vi har sagt att man får vara glad på rasten, man får vara ledsen. Det finns inga krav på hur man ska reagera.
Strax innanför skolans entré har ett minnesbord satts upp med foton, tända ljus och en kondoleansbok. Många elever har ritat teckningar som satts upp på väggarna runtomkring.
– Att rita ett hjärta och en hälsning eller bilen som brinner – för en del har sett den bilden – är ett sätt att bearbeta känslor. Sedan har flera klasser också på eget initiativ varit i Sävjakyrkan här intill för att tända ljus, säger Katarina Lehrberg.
Hon skickade i fredags ut mejl till alla föräldrar med information om vad som hänt. Såväl föräldrar som lärare behöver nu vara vaksamma ett bra tag framöver på hur barnen mår, säger hon.
– Reaktioner kan dröja flera veckor. En del reagerar starkt. Andra inte alls. På skolan har vi pratat om hur vi kan hjälpa varandra när vi är ledsna och vem man kan vända sig till om man är ledsen.
Efter morgonsamlingarna fortsatte skoldagen med ordinarie lektioner, utifrån tanken att de flesta mår bra av att mycket är som vanligt.
Den bortgångna elevens skolbänk och klädkrok kommer att få vara kvar ett tag.
– Eleven har varit en del av vår gemenskap. Vi tar inte bort något förrän det känns okej att göra det, och i överenskommelse med elevens mamma. Kanske inte förrän när läsåret är slut i juni, säger Katarina Lehrberg.
Personalen på den förskola där det yngre syskonet gick hade på måndagen inte möjlighet att prata med UNT.