Restaurang riskerar vite på 20 000

En restaurang i Uppsala riskerar att få betala vite på 20 000 kronor om inte åtgärder genomförs för att förbättra personalens kunskap om livsmedelshygien.

Under miljö- och hälsoskyddsnämndens kontroll noterades bristande rutiner för bland annat handhygien.

Under miljö- och hälsoskyddsnämndens kontroll noterades bristande rutiner för bland annat handhygien.

Foto: Rich PedroncelliAP/TT

Uppsala2022-11-15 21:00

Efter att miljö- och hälsoskyddsnämnden utfört en livsmedelskontroll på en restaurang i Uppsala i slutet av oktober konstaterades bristande efterlevnad i flera kontrollområden framför allt på grund av bristfällig kunskap inom livsmedelshygien hos personalen. 

Under kontrollen noterades bristande rutiner för bland annat handhygien, säker förvaring av öppna livsmedel och underhåll av utrustning såsom skärbrädor.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden bedömer att bristerna är så pass allvarliga att det innebär en hälsorisk för konsumenterna. Därför måste restaurangen vidta åtgärder för att inte behöva betala 20 000 kronor i vite.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!