Vad blir det på tävlingsmenyn?
– Temat är landets typiska smaker. Och vi har satt ihop en meny med inspiration från olika delar av landet. Det är skaldjurssoppa med tunnbröd till förrätt, sen tre olika varmrätter: Forell med skaldjurskorv och friterad strömming, rapsgris med morötter, gulbeta och plommonsås samt en vegetarisk rätt med raggmunk med svampblandning, keso med örter och lingon med älgört. Till efterrätt är det äppelkaka med curd på havtorn och hjortron.
Ni har åkt runt och testat menyn, vad har varit mest populärt?
– Det har varit ganska jämnt. Men det som förvånat är att den gröna rätten gått så pass bra.
Finns det fler chanser att smaka på tävlingsmenyn?
– Ja, vi har sex gästspel kvar. På fredag är vi på restaurang Linden i Uppsala Business Park.
Vet ni vad dem ni tävlar emot ska laga?
– Nej, det enda vi vet är att det är 20 lag som deltar. Och eftersom det är landstýpiska smaker som är temat så tror jag att det blir väldigt olika.
Har du varit med och tävlat så här tidigare?
Nej, det är första gången. Jag blev utvald av en av de som var med i Fazers lag förra året.